Για σατανική «θέση» κατηγορεί ο Αρχιμανδρίτης Ηλίας Αναστασιάδης τον Μεσογαίας κκ Νικόλαο.


Γράφει ο γνωστός Αρχιμανδρίτης από την Κρήτη Ηλίας Αναστασιάδης όπου ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει την εκκλησία με τις θέσεις του όπου τις εκφράζει δημόσια προκαλώντας αναστάτωση και σκανδαλισμό στο ποίμνιο. Μεχρι και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος είχε αναγκαστεί να βγάλει ανακοίνωση ώστε να τον «μαζέψει»  ο οικείος μητροπολίτης του μετά από χαρακτηρισμούς που έγραφε για το πρόσωπο του. 

Αυτήν την φορά τα έβαλε με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κκ Νικόλαο και την υπέροχη εισήγηση του, στην Ιεραρχία, τον οποίο κατηγορεί για σατανική στάση και μισάνθρωπη θέση.

Γράφει λοιπόν:

"Μπορεί κάτι που είναι ψυχική νόσος να είναι και αμαρτία????"

Κάποιοι κατάλαβαν, αρκετοί όμως όχι.

Οπότε, οφείλω να διευκρινίσω. Αυτήν την απίστευτη, μισάνθρωπη, αθεολόγητη και αντιεπιστημονική θέση εξέφρασε στην διαβόητη "εισήγησή" του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Γράφοντας και λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι ταυτόχρονα "αμαρτία" και "ψυχική νόσος"!!!'

Πιο θηριώδη άποψη ίσως μπορούμε να βρούμε μόνο στη ναζιστική ιδεολογία. Πουθενά αλλού, σίγουρα όχι στους Πατέρες της Εκκλησίας μας, όχι στην Ορθόδοξη Θεολογία μας.

Είναι προφανείς οι δυσώδεις επιρροές της αμερικανικής "χριστιανικής" ακροδεξιάς των αιρετικών προτεσταντών, αλλά και του αιρετικού οργανωσιακού ευσεβισμού, στις απόψεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας.

Ακόμη και η ατελής ανθρώπινη δικαιοσύνη αναγνωρίζει το ακαταλόγιστο σε περιπτώσεις ψυχικής νόσου. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας όμως, με απύθμενη θεολογική αυθαιρεσία, θεωρεί ότι μπορούν να συνυπάρχουν εν ταυτώ και η αμαρτία-ευθύνη και η ψυχική νόσος! Σατανική θέση. Άκρον άωτον της μισανθρωπίας!

Η εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, άνευ συνοδικής διαγνώμης, ανάθεση της εισηγήσεως στον Μητροπολίτη Μεσογαίας αποδείχθηκε τεράστιο σφάλμα και αποτελεί σκοτεινό στίγμα που δύσκολα θα αποτινάξει από πάνω της η Ελλαδική Εκκλησία. 

Δόξα τω Θεώ, εγώ ανήκω στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη Μητέρα Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, η οποία φιλανθρώπως και ορθοδόξως αποφαίνεται περί πάντων. Και όχι σύμφωνα με τον νοσηρό οργανωσιακό ευσεβισμό αρκετών Ελλαδιτών Ιεραρχών, ο οποίος εκθέτει την Ορθοδοξία και την καθιστά αποκρουστική στους νοήμονες και λογικούς ανθρώπους.

__________ 


Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης κκ Νικόλαος δεν είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν ψυχιατρικά προβλήματα, γιατί αν είναι έτσι δεν μπορεί να τους καταλογιστεί αμαρτία. Ο μητροπολίτης ανέφερε ότι προσπαθούν να τους πείσουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...