Το αποκάλυψε ο Βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης – Έρχεται ο γονέας 1 και γονέας 2



Απόσπασμα από την ομιλία του Βουλευτή της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης στην βουλή.

Όταν ήρθε στη Βουλή  το σύμφωνο συμβίωσης εξέφρασα τη διαφωνία μου λέγοντας τότε ότι ανοίγει πόρτα και για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Είπα,  τότε, ότι δεν  είναι το τέλος μιας εκκρεμότητας, αλλά η αρχή μιας σειράς από διεκδικήσεις που δεν ξέρουμε που θα φτάσουν.

Η τότε κυβέρνηση και οι υποστηρικτές του, απέρριπταν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έκαναν λόγο για σενάρια φαντασίας, για ανυπόστατες εικασίες συντηρητικών κύκλων.

2 χρόνια μετά  έρχεται ο νόμος για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Και τότε μας έλεγαν ότι λήγει μια εκκρεμότητα.

Αλλά σήμερα έχουμε  το γάμο μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών.

Τί ακούμε και σήμερα?

Ότι τελειώνει μια εκκρεμότητα.

Και επιμένω, οι διεκδικήσεις θα συνεχιστούν και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι.

Μας λένε ότι δεν υπάρχει θέμα παρένθετης μητέρας, δεν υπάρχει θέμα γονέα 1 και γονέα 2.

 

Όμως σύμφωνα με την έκθεση της Επιστημονικής υπηρεσίας της βουλής όλες οι υφιστάμενες διατάξεις για το Δίκαιο της Συγγένειας αναφέρονται σε «πατρότητα» και «μητρότητα». Δεν αναφέρονται σε γονεϊκότητα.

 

Υπό την έννοια αυτή , συνεχίζει η έκθεση, τέκνα που θα γεννηθούν (π.χ με ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή) ή που θα υιοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια, δεν θα μπορούν να συνδεθούν νομικά και με τους δύο γονείς τους,  με ευθεία εφαρμογή των κείμενων διατάξεων για την ίδρυση συγγένειας που βασίζονται στα τεκμήρια της πατρότητας και της μητρότητας.

Τι σημαίνει αυτό?

Σημαίνει ότι σε λίγους μήνες – ενδεχομένως υπό την πίεση νέων τηλεοπτικών εκπομπών για τα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών – θα κληθούμε ξανά να ψηφίσουμε όσα σήμερα λέμε ότι δεν πειράζουμε.

Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο… μην σας πω η βεβαιότητα… ότι θα έρθει νομοσχέδιο για την αντικατάσταση των όρων «μητέρας» και «πατέρας» με το Γονέας 1 και Γονέας 2.

 

Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το ίδιο θα γίνει και με την παρένθετη μητρότητα. Όπως προκύπτει από την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα προσφύγει σε οποιοδήποτε δικαστήριο επειδή του απαγορεύεται να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης θα δικαιωθεί καθώς με το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα επιτρέπουμε την αναγνώριση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που αποκτούνται με παρένθετη στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...