Θέλουν μια εκκλησία άνευρη και άφωνη και δυστυχώς το ΠΕΤΥΧΑΝ – Μια υποτονική Ιεραρχία


Θέλουν μια Εκκλησία άνευρη και άφωνη και δυστυχώς το πέτυχαν. Ποιοί από αυτούς αντέδρασαν με επικεφαλή τον Αρχιεπίσκοπο; Μόνο οι απλοί παπάδες φώναξαν, οι καλόγεροι και ελάχιστοι ιεράρχες όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Κέρκυρας Νεκτάριος.Το ομολογούν και οι ιερείς μεταξύ του « Η αντίδραση της εκκλησίας ήταν υποτονική για να μην χαλάσουν οι άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση» 

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού έφτασε σε σημείο να θυμηθεί τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και να πει σε ομιλία του 
« Ας ήταν εδώ θα βλέπαμε αν θα περνούσαν αυτα » σπόντα το εκλαμβάνουμε προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ας αναλογιστεί ο καθένας γιατί η κυβέρνηση στην παρούσα φάση δεν υπολόγισε την εκκλησία, ίσως γιατί ηξεραν ότι δεν θα βρουν εμπόδια στα Αντιχριστιανικά σχέδια τους και ότι φλογεροί ιεράρχες δεν να υπάρχουν πια  για να ξεσηκώσουν το ποίμνιο.

Οι υπόλοιποι να'χαμε να λέγαμε. Αν θέλανε, ο αφορισμένος Μητσοτάκης δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει αυτή την κατάπτυστη νομοθεσία. Θα μπορούσαν να κινήσουν γη και ουρανό και ο λαός θα ήταν μαζί τους. Αντιθέτως μόνα λόγια για τα μάτια του κόσμου, και στην πραγματικότητα σαμποτάρανε οποιαδήποτε κίνηση όπως το συλλαλητήριο της 11ης Νοεμβρίου στο Σύνταγμα αποθαρρύνοντας ιερείς και κόσμο να κατέβουν. Για ακόμη μία φορά συναινούν όπως και την εποχή του κλεισίματος των ναών, των εμβολιασμών και τώρα των "ταυτοτήτων" και της νομοθεσίας υπέρ των ομοφυλόφιλων.

 Το ερώτημα, από εδώ και πέρα θα υπάρξουν κυρώσεις; Αν δεν αφορίσουν όποιον εναντιώθηκε στο θέλημα του Θεού (που θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη), τουλάχιστον θα βγάλουν  έξω από τους ναούς ή θα δεχτούν αυτούς που αποφάσισαν να θέσουν τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας. Θα δεχτούν τον Μητσοτάκη στις 25 Μαρτίου να παραβρεθεί στην Επίσημη Δοξολογία μέσα στον Καθεδρικό Ναό ή θα τον βγάλουν έξω μαζί και όσους βουλευτές υπέγραψαν "ναι". Θα εναντιωθούν; Θα στηρίξουν επιτέλους το ποίμνιο που έχει παραδωθεί στα δόντια των λύκων;

Σκέφτονται ότι θα έρθει η μέρα που θα λογοδοτήσουν για την συναίνεσή τους; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είσαι και Εσύ ένας νεκρός Λάζαρος και φίλος του Χριστού μας – Θες να σε Αναστήσει ;

Μακαριστός γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός Η Ανάσταση του Λαζάρου: το θαύμα Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήτα...