Παγωμένοι οι πιστοί στην Κύπρο παρακολουθούν τις εξελίξεις – Πάνε για καθαίρεση 2 μοναχούς

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Χριστάκης Ευσταθίου ανέφερε ότι έχει ήδη κλείσει τις πόρτες της για το κοινό η Μονή μετά και τις καταγγελίες που διέρρευσαν και κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Σάλος προκλήθηκε μετά τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ηθικά και οικονομικά ζητήματα που προέκυψαν εναντίον δύο μοναχών στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Οπως ανέφερε και σε προηγούμενο δημοσίευμα το «Τ», και επιβεβαίωσε ο κ. Ευσταθίου, αύριο με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου ο οποίος έχει συγκαλέσει την Ιερά Σύνοδο, θα συνεδριάσει για το τι μέλει γενέσθαι στην υπόθεσης.

Σόδομα και Γόμορρα φαίνεται να διαδραματίστηκαν στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, η οποία έκλεισε και οι μοναχοί αποχώρησαν από τον χώρο. Ραγδαίες εξελίξεις που διαδέχονται η μία την άλλη και σοκάρουν το Παγκύπριο.

Οι καταγγελίες, όπως σημείωσε, «είναι θέμα ηθικής και σεξουαλικής φύσεως» καθώς και «οικονομικών ατασθαλιών τα οποία αγγίζουν και τα όρια του σκανδάλου».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε θα παρουσιαστεί μαρτυρικό υλικό ενώπιον της αυριανής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου και θα παρθούν οι αποφάσεις προσθέτοντας ότι δεν αποκλείετε πράξη καθαίρεσης.

Όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, ανέφερε ότι, μόλις έχει έρθει στην αντίληψη του το περιστατικό έχει συγκαλέσει άμεσα την Ιερά Σύνοδο και «είναι στις προτεραιότητες και ύψιστες ευαισθησίες του στο να πατάξει τέτοια φαινόμενα που αμαυρώνουν το κύρος της εκκλησίας.

Αύριο, όπως σημείωσε, θα ληφθεί απόφαση και ανάλογα αν προκύπτουν και ποινικής φύσεως αδικήματα, η υπόθεση θα πάρει και την άγουσα προς την δικαιοσύνη.

Οσον αφορά το χρηματικό ποσό ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλο το ποσό».

Ο Αρχιεπίσκοπος «μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση και διακρίβωσε ότι υπάρχει σοβαρότητα και στοιχειοθέτηση ενήργησε άμεσα και διαβεβαίωσε ότι θα είναι αμείλικτος και θα πατάξει άμεσα τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ερωτηθείς για το τι εντόπισε ο οικείος Μητροπολίτης, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι «είναι ο εποπτεύων στην υπόθεση και ο ίδιος έγινε κοινωνός όλων αυτών των καταγγελιών, γι’ αυτό και ήρθε σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπος και τροχοδρομήθηκε η υπόθεση στην κατεύθυνση που έπρεπε».    

Αν στοιχειοθετήσουν την υπόθεση τότε θα γίνει άμεσα η καθαίρεση των μοναχών, προσθέτοντας ότι προβλέπεται σε κάθε διαδικασία οι εμπλεκόμενοι να παρίστανται ενώπιον της Ιεράς Συνόδου και να εκθέσουν τα γεγονότα.

Και στη νέα ανακοίνωση ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου και ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Ττόουλου (τα ονόματα τους δημοσιεύονται στην ανακοίνωση των δικηγόρων τους) αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους προσάπτονται και ζητούν όπως παρουσιαστούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

«Εις αύριον τα σπουδαία» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είσαι και Εσύ ένας νεκρός Λάζαρος και φίλος του Χριστού μας – Θες να σε Αναστήσει ;

Μακαριστός γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός Η Ανάσταση του Λαζάρου: το θαύμα Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήτα...