Δεύτερο Ακυρο στην Σακελλαροπούλου – «ΟΧΙ» στην πρόσκληση για γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο απ' την εκκλησία

Δεύτερη φορά «πόρτα» από την Εκκλησία στην ΠτΔ: «Oχι» στην πρόσκληση για γεύμα

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε τις καθιερωμένες προσκλήσεις ωστόσο εισέπραξε αρνητική απάντηση από την Εκκλησία.


Στην Εκκλησία, που αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση ετών και δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη της Αθήνας αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, απαντά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η απόφαση της Εκκλησίας σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να παραστούν οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, ανάμεσα στους οποίους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) ερμηνεύεται ως αντίδραση στην ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πληροφορίες θέλουν ηγεσία της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη και προσωπικά τόσο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα στην πρώτη αντίδραση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου μέσω ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας διευκρινίζεται πως: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».
Ωστόσο, η ΔΙΣ επανήλθε και απέρριψε εκ νέου την πρόσκληση της ΠτΔ για το καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εκκλησία θα κάνει δικό της δείπνο με το «καυτό» ερώτημα να είναι ποιους πολιτικούς θα καλέσει ο Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, επισκέφτηκαν το Wine bar by the Glass στην οδό Φιλλελήνων για να το γιορτάσουν. Μάλιστα, οι Άκης Σκέρτσος και ο Αλέξης Πατέλης πήραν τα μικρόφωνα και απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...