Επίθεση του Γεωργιάδη στον Άξιο Μητροπολίτη Κέρκυρας « Ελπίζω να μη βρει μιμητές»....


Θέλω δημοσίως να καταδικάσω απερίφραστα την πράξη του Μητροπολίτου Κερκύρας να αποκλείσει τους δύο Βουλευτές. Τη θεωρώ απολύτως απαράδεκτη, ελπίζω να μη βρει μιμητές».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του σήμερα στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στους τοπικούς βουλευτές Αλέξανδρο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά ο υπουργός τοποθετήθηκε για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας:

«Έχω απέραντο σεβασμό στην Εκκλησία. Αντιλαμβάνομαι απολύτως τις ευαισθησίες της ιεραρχίας και της εκκλησίας στο θέμα αυτό. Δεν ήθελα ποτέ στη ζωή μου εκκλησία που να μη μιλάει, την ήθελα πάντα ομιλούσα, γιατί αυτό είναι η Oορθοδοξία. Εύχομαι πραγματικά οι αντιδράσεις να μείνουν σε ένα λελογισμένο όριο. Θέλω δημοσίως να καταδικάσω απερίφραστα την πράξη του Μητροπολίτου Κερκύρας να αποκλείσει τους δύο Βουλευτές. Τη θεωρώ απολύτως απαράδεκτη, ελπίζω να μη βρει μιμητές. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Βουλευτής βάσει του Ελληνικού Συντάγματος έχει απεριόριστη έκφραση ελευθερίας γνώμης άποψης και ψήφου στη Βουλή, για την οποία δεν μπορεί να υποστεί κανενός είδους συνέπεια» τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης σε άλλο σημείο είπε ότι δεν πιστεύει στον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας ωστόσο η Πολιτική και η Εκκλησία έχουν διαφορετικούς ρόλους: « Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε διαφορετικούς ρόλους. Άλλη είναι η δουλειά ενός Μητροπολίτη, άλλη είναι η δουλειά ενός Βουλευτού. Τη νομοθετική πρωτοβουλία στο κράτος την έχουν οι Βουλευτές που εκλέγονται από το λαό για αυτή τη δουλειά. Δεν την έχει κανένας Μητροπολίτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είσαι και Εσύ ένας νεκρός Λάζαρος και φίλος του Χριστού μας – Θες να σε Αναστήσει ;

Μακαριστός γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός Η Ανάσταση του Λαζάρου: το θαύμα Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήτα...