Όταν πηγαίνεις στις Ακολουθίες πέρνουν ευλογία και οι κεκοιμημένοι ~ Αληθινή ιστορία



«Έχουμε μερίδιο απ΄όλες τις ευλογίες που παίρνετε κι εσείς!»

Την ακόλουθη σημαντική πληροφορία την έδωσε ένας παππούς ευρισκόμενος τώρα στην αιωνιότητα, στην εγγονή του (ενήλικη με οικογένεια) την ώρα που αυτή κοιμόταν.Το διηγήθηκε η ίδια με πολλή συγκίνηση.

Ο παππούς ζούσε με όλη την οικογένειά του σ΄ένα χωριό της Ναυπακτίας. Ήταν ευσεβέστατος και πολύ στοργικός με όλους.

Μετά την κοίμησή του, η εγγονή του, που τον αγαπούσε πολύ, φρόντιζε πολύ για την ψυχούλα του. Του έκανε μνημόσυνα, Τρισάγια και συχνά έφτιαχνε πρόσφορα και τα πήγαινε στη Θεία Λειτουργία για μνημόνευση. Όταν, λοιπόν, κάποτε τον είδε στον ύπνο της γεμάτον στοργή για όλα τα μέλη της οικογένειας που τον πλαισίωναν, του είπε:

-Εμένα, παππού, που σου φτιάχνω συχνά πρόσφορα και προσεύχομαι για σένα, δεν μου δίνεις σημασία; Δεν μ΄αγαπάς;
Τότε εκείνος την κοίταξε με πολλή αγάπη και της είπε:

-Εσένα δεν αγαπώ, εγγονούλα μου; Σ΄αγαπώ και σ΄ευχαριστώ. Και πρέπει να ξέρεις πώς όποια Χάρη και ευλογία παίρνετε εσείς εκεί κάτω στη γη απ΄τα Μυστήρια της Εκκλησίας, αλλά κι από αγιασμούς κι Ακολουθίες, παίρνουμε απ΄αυτά κι εμείς το μερίδιό μας!
Μια πληροφορία που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την ενότητα εν Αγίω Πνεύματι της Θριαμβεύουσας με τη Στρατευομένη Εκκλησία.

(Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας «Μηνύματα από τον Ουρανό», Δωρίδα 2005)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέγα Σπήλαιο – Εξαφανίστηκαν οι μοναχοί και την επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα

Καλάβρυτα: «Χουνέρι» Μοναχών στον Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Μέγα Σπήλαιο – Πώς τον υποδέχθηκαν στον απόηχο των «ομόφυλων»! – Η περ...