Ι.Μ Ζωγράφου Αγίου Όρους – Επιστολή στήριξης στον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο - Αγαπώ τον Χριστό


Οι Μοναχοί της Ιεράς Μονής Ζωγράφου Αγίου Όρους απηύθυναν έκκληση προς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο με λόγια συμπαράστασης. Η επιστολή των μοναχών της βουλγαρικής μονής του Αγίου Όρους δημοσιεύτηκε στον  ιστότοπο της Επισκοπής Lovchan της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησί μουας , Η οποία αναφέρει.

«Η αδελφότητά μας θυμάται πώς ήρθατε κοντά μας στις προσκυνηματικές σας επισκέψεις στο Άγιο Όρος και προσευχηθήκαμε μαζί στον κοινό μας Δημιουργό και μετέχουμε στα Ιερά Μυστήρια του Χριστού», αναφέρει η επιστολή των Αγιορείτων μοναχών.

Οι μοναχοί του Ζωγράφου σημείωσαν ότι με την ίδια χαρά υποδέχτηκαν άλλους επισκόπους, ιερείς και πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Όπως πριν μοιραζόμασταν τη χαρά της επικοινωνίας και της αδελφικής αγάπης, έτσι και τώρα συμπάσχουμε για τις μεγάλες θλίψεις που έπληξαν την Εκκλησία του Χριστού στην Ουκρανία. Οι διώξεις επισκόπων, μοναχών και πιστών επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την τραγωδία των αδελφοκτόνων γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα σας», αναφέρουν οι Μοναχοί 

Εκφράζοντας την ειλικρινή υποστήριξή τους σε όλους τους Ουκρανούς πιστούς, οι μοναχοί του Άθως διαβεβαίωσαν ότι προσεύχονται για την παγκόσμια ειρήνη και τον θρίαμβο της δικαιοσύνης και της αλήθειας στην Ουκρανία.

«Με την πρόνοια του Θεού, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα βγει εξαγνισμένη από το χωνευτήριο του διωγμού», πρόσθεσαν οι μοναχοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...