Μόσχα τώρα : Χιλιάδες πιστοί συρρέουν να προσκυνήσουν την Αγία Ματρώνα στο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης

 Μέσα στο αναστάσιμο κλίμα των ημερών εορτάζετε σημερα, 2 Μαΐου η μνήμη της Αγίας Ματρώνας στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στη Μοσχα.Χιλιάδες συρρέουν να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία της.Η Αγία Ματρώνα γεννήθηκε το 1881 μ.Χ. στην Ρωσία. Οι γονείς της, επειδή ήταν φτωχοί, σκέφθηκαν να δώσουν το παιδί στο ορφανοτροφείο. Όμως η μητέρα αρνήθηκε, διότι έλαβε σημείο από τον Θεό.

 

Όμως η μητέρα της Ματρώνας είδε, πριν την γέννησή της στο όνειρό της ότι ήλθε και κάθισε πάνω στο δεξί της χέρι ένα πουλί με ανθρώπινη μορφή αλλά χωρίς μάτια. Τότε θεώρησε το όνειρό της ως σημείο προς τον Θεό, ότι το παιδί που θα φέρει στον κόσμο θα είναι σκεύος εκλογής και έτσι αποφάσισαν να μην το δώσουν στο ορφανοτροφείο.

ΗΟσία γεννήθηκε τυφλή.

Στη βάπτισή της, που έγινε από τον ιερέα Βασίλειο, ευλαβή και προορατικό, σχηματίσθηκε πάνω από την κολυμβήθρα ένα ανάλαφρο σύννεφο που ανέδιδε ευωδία. Ήταν και αυτό σημείο που φανέρωνε την πνευματική πρόοδο που θα είχε η Αγία.


Το μόνο μέρος που πήγαινε συνέχεια, επειδή ήταν τυφλή, ήταν η εκκλησία. Όταν η μητέρα της δεν την εύρισκε στο σπίτι, ήξερε ότι η Ματρώνα ήταν στην εκκλησία. Από την παιδική της ηλικία ακόμη, της είχε δοθεί το προορατικό και διορατικό χάρισμα. Γνώριζε τις ασθένειες των ανθρώπων, τα προβλήματά τους, τις αστοχίες τους και έτσι τους προειδοποιούσε και τους συμβούλευε.

Εικόνες από την σημερινή εορτή στην Μόσχα .


Βίντεο !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...