15 Φεβρουαρίου όλες οι εκκλησίες στην Ουκρανία θα προσευχηθούν για τα παιδιά με καρκίνο


Στις 15 Φεβρουαρίου 2022, την Παγκόσμια Ημέρα ενός Παιδιού με Καρκίνο, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριου θα πραγματοποιηθούν προσευχές για παιδιά με καρκίνο σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε το Τμήμα Πληροφοριών και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η σχετική εγκύκλιος, τα κείμενα των αναφορών στη λιτανεία και την παράκληση απεστάλησαν από την Καγκελαρία της Μητρόπολης Κιέβου στον Σεβασμιώτατο της Μητρόπολης στις 11 Φεβρουαρίου.

Κείμενα προσευχής:

Πρόσθετα αιτήματα για τη λιτανεία 

Γιατρεύω την ψυχή και το σώμα, με στοργή στη συντετριμμένη καρδιά σε πέφτουμε, και στενάζω, σε φωνάζω: θεράπευσε τις αρρώστιες, θεράπευσε τα πάθη των ψυχών και των σωμάτων των δούλων σου, βρέφος και νέος προσευχόμαστε σε Σένα, άκουσε και ελέησε.

Ελεήμων Κύριε, ελέησον και ελέησον τους δούλους Σου, τα νήπια και τους νέους (όνομα ποταμών), απαγόρευσε τις ασθένειες, άφησε στην άκρη όλα τα πάθη και όλες τις ασθένειες, και άπλωσε το δυνατό σου χέρι και ελέησε.

Τα δάκρυα του Εζεκία, η μετάνοια του Μανασσή και των Νινευιτών, και η ομολογία του Δαβίδ δεκτή και σύντομα συγχωρείται: Προσευχήσου με δάκρυα, Πηγή ζωής και αθανασίας, άκουσε και σύντομα ελέησε. 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ 

Κύριε Παντοκράτορα, άγιε Βασιλεύ, τιμώρησε και μη φόνευσε, επιβεβαίωσε την κατερχόμενη, και ύψωσε τα ανατρεπόμενα, σωματικά σώματα των ανθρώπων, διόρθωνε θλίψεις! Σε προσευχόμαστε, Θεέ μας, για τους δούλους Σου, τα νήπια και τους νέους με τη σφοδρή ασθένεια των αδυνάτων, να επισκεφθούν το έλεός Σου. Σε αυτήν, Κύριε, η θεραπευτική σου δύναμη από τον ουρανό κατεβαίνει, άγγιξε τη σάρκα, σβήσε τη φωτιά, δάμασε το πάθος και όλη την αδυναμία που ελλοχεύει: γίνε ο θεραπευτής των δούλων Σου, σήκωσέ με από τα χαρίσματα Σου και από όλους όσους είναι άρρωστοι και άρρωστος τους.Δικός σου.

Δικό σου είναι να είσαι ελεήμων και να μας σώσεις, Θεέ μας, και σε Σένα στέλνουμε δόξα, στον Πατέρα και στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα, τώρα και στους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...