Κιέβου Ονούφριος : Η ενότητα μέσα στην Εκκλησία μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας φροντίσει για την προσωπική του σωτηρία


Η ενότητα μέσα στην Εκκλησία μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας φροντίσει για την προσωπική του σωτηρία. Αυτό είπε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφρυ, γράφει η Φράση .

Στην ερώτηση «ποιοι παράγοντες χρειάζονται για να ξεπεραστεί η διάσπαση;». Ο πρωτεύων απάντησε: «Ο ίδιος ο Κύριος ήθελε να είναι όλοι ενωμένοι, αλλά αυτό δεν συνέβη. Είμαστε τόσο πεισματάρηδες. Και η επιθυμία μου είναι να είναι όλα ένα, αλλά η ενότητα πρέπει να είναι εν Χριστώ. Εάν δεν είναι εν Χριστώ, αλλά σε κάποια άλλα θεμέλια, τότε όποια κι αν είναι, δεν θα υπάρχει ενότητα».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η αληθινή ενότητα είναι εύκολο να καταστραφεί, αλλά πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί.

Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Onufry, η ενότητα εντός του φράχτη της εκκλησίας μπορεί να επιτευχθεί εάν ο καθένας φροντίσει για την προσωπική του σωτηρία. «Νομίζω ότι για να αποκατασταθεί η ενότητα θα πρέπει ο καθένας να φροντίσει για την προσωπική του σωτηρία. Τότε, ίσως, αυτή η ιδέα (η ιδέα της αποκατάστασης της ενότητας. — Εκδ.) θα εφαρμοστεί στο μέγιστο. Αλλά το να πιστεύει κανείς ότι όλοι θα ενωθούν είναι ουτοπία. Η μέγιστη ενοποίηση μπορεί να είναι όταν ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων θα προσχωρήσει στον Χριστό. Και αυτό είναι δυνατό μόνο με την προϋπόθεση ότι ο καθένας από εμάς φροντίζει πρώτα από όλα για τη δική του σωτηρία», είπε ο Προκαθήμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...