Καθαγιασμός και θυρανοίξια του Ιερού Ναού "Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ" στο Κίεβο


Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος καθαγίασε την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Κίεβο.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2022, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος τέλεσε την ιεροτελεστία του μεγάλου καθαγιασμού της εκκλησίας προς τιμή του Αγίου  Σεραφείμ του Σάρωφ στο συγκρότημα του ναού


Με τον  Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε  ο Μητροπολίτης Boryspil και Brovarsky Anthony, ο Μητροπολίτης Cherkassy και Kanev, ο Επίσκοπος Baryshevsky Viktor, ο Επίσκοπος Borodyansky Sylvester, ο Επίσκοπος Pereyaslav-Khmelnytsky Διονύσιος, ο Επίσκοπος Laurus of Irpen, ο Επίσκοπος Borodyansky. οι κληρικοί του ναού και οι προσκεκλημένοι σε ιερές τάξεις.


Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος έκανε ολιγόλεπτο κήρυγμα

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας προσευχήθηκαν για το τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού, για τους γιατρούς και την ανάρρωση των ασθενών.


Ο Μακαριώτατος Ονούφριος τέλεσε τον ιερατικό αγιασμό ενός κληρικού της εκκλησίας προς τιμή της σύλληψης του Ιωάννη του Βαπτιστή του Κοσμητείου Svyatoshinsky του Κιέβου, του Διάκονου Andrei Kobulei.

Ο Αρχιερέας Βίκτωρας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και παρουσίασε την εικόνα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...