«Χτύπησαν στο ψαχνό» οι Ουκρανοί για να προκαλέσουν τους Ρώσους " Καλό ταξίδι " Αδέλφια

 «Χτύπησαν στο ψαχνό» οι νεοναζιστές του Κιέβου για να προκαλέσουν τους Ρώσους και σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς

 Μέσα στο έδαφος της Ουκρανίας

Οι νεοναζιστές του Κιέβου «χτύπησαν στο ψαχνό» και σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, δύο Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, από πυρά των Ουκρανών στρατιωτών, στο χωριό Γράνιτνα το οποίο βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. 



Στην περιοχή αυτή δρουν νεοναζιστικές ομάδες όπως το «Τάγμα του Αζόφ», το Ένοπλο τμήμα του «Δεξιού Τομέα», οι οπαδοί του Ουκρανού ναζιστή ηγέτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Στεπάν Μπαντέρα κτλ. 

Αυτές οι μονάδες προωθούνται στην «γραμμή επαφής» καθώς είναι συνειδησιακά πιο «έτοιμες» για να κινηθούν επιθετικά εναντίον των κατοίκων της Ανατολικής Ουκρανίας.

Το επεισόδιο κρίνεται ως προκλητική ενέργεια των Ουκρανών έναντι των Ρώσων για να τους αναγκάσουν να απαντήσουν και να υπάρξει κλιμάκωση. 

Να σημειώσουμε ότι το χωριό Γράνιτνα (Granitnoie) βρίσκεται δίπλα στο χωριό Staromaryevka, που βρίσκεται στο DPR, από το οποίο χωρίζεται από τον ποταμό Kalmius, σύμφωνα με το defencenet.ru. 

 
Ο Νίκος Δένδιας θα απαιτήσει εξηγήσεις από τον Ουκρανό ομόλογό του, με τον οποίο έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικά μετά τη δολοφονία των δυο Ελλήνων.

Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών της Ουκρανίας τάσσονται υπέρ των ρωσικών θέσεων απέναντι στο Κίεβο.

Δηλαδή υπερασπίστηκαν την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και στήριξαν την επανάσταση στην νότιο ανατολική Ουκρανία που οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση του Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ. 

Γι'αυτό και οι Ουκρανοί επιθυμούν την εξόντωσή τους.

Επίσης, να σημειωθεί ότι στάθηκαν απέναντι στην απόφαση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης για αναγνώριση του αυτοκέφαλου της ουκρανικής Εκκλησίας τασσόμενη υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί επιτίθενται κατά Ελλήνων ομογενών με δολοφονικά αποτελέσματα καθώς το 2014 πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτα στο χωριό Σαρτανά στη Μαριούπολη, την ώρα που πραγματοποιούνταν κηδεία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 Έλληνες και να τραυματιστούν άλλοι 17.


https://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...