Ναυπάκτου Ιερόθεος : Θα νομοθετήσουν και για την παιδοφιλία την παιδεραστία την κτηνοβασία ;


Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian Tv έδωσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος με θέμα το νομοσχεδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και τις αποφάσεις της εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε αρχικά ότι ο όρος "ομόφυλα" ζευγάρια είναι λάθος και το σωστό είναι " ομοφυλόφιλα " Το ομόφυλο είναι της ιδίας φυλής και του ιδίου φύλου ανεξάρτητα σεξουαλικού προσανατολισμού. Το ομοφυλόφιλος περιέχει και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Στην συνέχεια μίλησε για τον γάμο ότι η εκκλησία αποδέχεται δύο φύλα και καρπός είναι τα παιδιά. Μέσα στην οικογένεια υπάρχει η πατρότητα και η μητρότητα.Ο γάμος συνδέεται με τα μυστήρια της εκκλησίας μας, δεν μπορεί να γίνει γάμος αν κάποιος δεν είναι βαπτισμένος. Δεν μπορεί να γίνει ένας γάμος που να μην αποβλέπει στην Θεία Κοινωνία.

Ο μητροπολίτης ανέφερε ότι έχουν ψηφίσει ακόμα νομοσχέδια για τις εκτρώσεις, τις οποίες η εκκλησία δεν τις δέχεται. Έχουν ψηφίσει νόμο για τις εκτρώσεις και κάθε χρόνο γίνονται 300.000 εκτρώσεις ( φόνοι ) την στιγμή που έχουμε υπογεννητικότητα. Εμείς έχουμε την δυνατότητα και την υποχρέωση να μιλήσουμε ως εκκλησία γιατί εδώ έχουμε τον ιερό θεσμό της οικογένειας, προσβάλλεται η ίδια η οικογένεια, το πρότυπο της οικογένειας.

Δεν νομοθετούμε εμείς, αλλά η πολιτεία και οι νόμοι αυτοί θα πρέπει να είναι δίκαιοι, όχι μόνο να ικανοποιήσει μια μικρή μερίδα ανθρώπων αλλά να ισορροπήσει και την κοινωνία. Αν έρθει μια άλλη ομάδα ισχυρή όπως το λόμπι των ναρκωτικών θα νομοθετήσουν; ή μια άλλη ομάδα για την παιδοφιλία, την παιδεραστία, την κτηνοβασία  θα νομοθετήσουν; όπως πχ στην Γερμανία. Σεβόμαστε τα δικαιώματα ομως ο απόλυτος δικαιωματισμός δεν είναι σωστός, πρέπει να υπάρχουν όρια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...