Μητροπολίτης Νεκτάριος : Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν υπάρχουν δυο οικογένειες


Αποκαλυπτικός και χωρίς να « μασάει τα λόγια του » ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κκ Νεκτάριος σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό action 24 με θέμα " Γάμος και τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών "

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν τους ικανοποιεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού, ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η παρένθετη μητέρα  παρά μόνο για λόγους υγείας και να άρουν τις ενστάσεις σαν εκκλησία δήλωσε: 

– Καθόλου δεν μας ικανοποιεί αυτό, παρά μόνο αν καταργηθεί ολοκληρωτικά η τεκνοθεσία. Όλους η εκκλησία τους αμαρτωλούς τους αποδέχεται αλλά να είναι "Εν μετανοία". Οταν έρχονται στην εκκλησία και αναγνωρίζουν τα πάθη τους η εκκλησία τους αποδέχεται δεν διώχνει κανέναν, αλλά να ευλογήσει η εκκλησία και να συμφωνήσει περί της τεκνοθεσίας ή και όλα τα άλλα που διαλύουν την οικογένεια και την κοινωνική δομή της πατρίδας μας, δεν συμφωνεί η εκκλησία.

Η πατρίδα μας, δεν είναι όπως οι άλλες, η πατρίδα μας είναι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αυτοί τους ψηφίζουν. Είναι η πλειονότητα των ψηφοφόρων. Για εμάς είναι μια απογοήτευση μια θλίψης. Γιατί η Ελλάδα μας βιάζεται τόσο πολύ την στιγμή που άλλες χώρες δεν έχουν προχωρήσει στην τεκνοθεσία; Γιατι σπεύδουμε τόσο γρήγορα; 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Εκκλησία πρέπει να ανοίξει λίγο το πεδίο της, γιατί την κατηγορούν για αναχρονισμό, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος απάντησε : 

– Στο Ευαγγέλιο είναι διαχρονικές οι αλήθειες δεν καινοτομούνται. Η αλήθεια του Θεού δεν μπορεί να αλλαχθεί και της πίστης μας. Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έχει μια ιδιαιτερότητα η πατρίδα μας. Λέμε Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά λέμε Ναι στην πατρίδα μας και στις αρχές μας. Η εκκλησία έχει μια γραμμή και δεν μπορώ όμως εγώ να πώ στην ανθρώπους μου, ότι υπάρχει μια κανονική οικογένεια και μια άλλη οικογένεια ή οποία όμως προήλθε από εκτροπή. Οτι και να πείτε για μένα προσωπικά και για όσους αγαπούν τον Θεό αισθάνονται ότι αυτή η οικογένεια δεν είναι φυσιολογική.

Η πατρίδα μας καθημερινά απειλείται απο εγκληματικότητα όταν αυτά τα παιδιά θα τεκνοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια, ποια θα είναι η ψυχολογία αυτών των ανθρώπων. Βλέπετε τι συμβαίνει στις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά χωρίς ηθικές αξίες χωρίς πιστεύω και αυτό το θεωρούμε πρόοδο.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου στα λεγόμενα του Μητροπολίτη αν θα αυξηθεί η εγκληματικότητα απάντησε: 

– Ναι εγώ το πιστεύω, είναι δική μου εκτίμηση. Δεν το λέω μόνο εγώ, αν ανατρέξετε σε επιστημονικές έρευνες αυτό λένε. Εδώ δεν δίνουν τόσο εύκολα την υιοθεσία σε ετερόφυλα ζευγάρια που ζητούν ένα παιδί και περνούν από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ, τώρα ακούω από τα ΜΜΕ ότι πρέπει να απλουστευθούν όλες αυτές οι διαδικασίες για την τεκνοθεσία. Αυτά δεν είναι πράγματα που μας θλίβουν;

Περιμένετε την Ιεραρχία της Ελλάδας και όχι μεμονωμένες απόψεις σαν την δική μου.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...