Παραμονή των Θεοφανείων στην Μόσχα –Ολονύκτια αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού


Στις 18 Ιανουαρίου 2024, παραμονή της εορτής της Βαπτίσματος του Κυρίου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος τέλεσε ολονύκτια αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα .

Με τον Σεβασμιώτατο συνέστησαν: ο Μητροπολίτης Γρηγόριος της Αναστάσεως , υπεύθυνος των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρώτος εφημέριος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών για τη Μόσχα. Επίσκοπος Σιλουάν του Παβλόβο-Ποσάντ , αναπληρωτής διοικητής των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας· Αρχιερέας Mikhail Ryazantsev , ιεροψάλτης του καθεδρικού ναού του Χριστού του Σωτήρος. Αρχιμανδρίτης Alexy (Turikov), προσωπικός γραμματέας του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου. μητροπολιτικός κλήρος.

Λειτουργικούς ύμνους απέδωσαν η Πατριαρχική και η Χορωδία Δωματίου του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού (αντιβασιλείς: I.B. Tolkachev και S.S. Sidorenko).

Η Πατριαρχική λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά στα κανάλια Soyuz και Spas TV , καθώς και στην επίσημη πύλη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Patriarchia.ru.

Αύριο, 19 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και την ιεροτελεστία του μεγάλου καθαγιασμού του νερού στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Υπηρεσία Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μοναξιά του Χριστού κατά την Εβδομάδα των παθών – Μητρ. Αντωνίου (Bloom) του Σουρόζ.

Σήμερα ο Χριστός εισέρχεται στο μονοπάτι της οδύνης Του αλλά και της φοβερής εκείνης μοναξιάς που θα τον περιβάλλει καθ’ όλη την...